Vandaag staat Annemarie Terpstra – Zwanenburg centraal op het ontmoetingsplein van de jubileumcommisie .

Annemarie is niet nog heel lang geleden gestopt met Sjammasj. Annemarie verteld in deze bijdrage over haar redenen van stoppen.
Ik heb met iemand wel eens muziekfiles uitgewisseld die ingezongen waren door Annemarie en zij mij toestuurde. Beide waren we zeer onder de indruk van haar prachtige solostem. We betreurden het dat Annemarie, bescheiden als ze was, niet teveel op de voorgrond hoefde met solozang! Daarmee zijn ontegenzeglijk het koor en ook haar zelf kansen ontnomen.

Er is een gaatje ontstaan in de reeks van bijdragen. Daarom is nog niet bekend wie er volgende week centraal zal staan op het ontmoetingsplein.

Werd je nog niet gevraagd en vind je het leuk om jouw verhaal of foto’s met al die oud Sjammasj’ers te delen, mail dan naar Anne: annedijkstra58@gmail.com


Terug naar overzicht

Mijn naam is Annemarie Terpstra. Ik woon samen met mijn gezin in het mooie Burgum.

Van 2014 tot 2021 mocht ik onderdeel zijn van gospelkoor Sjammasj. In 2014 vroeg Coen Visser of ik eens langs wilde komen om de sfeer te proeven en om te kijken of het misschien iets voor mij zou zijn om me bij het koor te voegen. De eerste avond was meteen zo leuk dat ik meteen het aanmeldformulier heb ingevuld om lid te worden. Een fijne groep mensen waar ik ruim zeven jaar mee heb opgetrokken. Het is mooi om als groep steeds een doel voor ogen te hebben en daar samen naartoe te werken. Ik vond het bijzonder om te zien dat mensen geraakt werden door de boodschap die wij mochten brengen. De repetitieavonden onder leiding van Piet Marinus waren leuk en productief. Al had ik er zelf ook weleens een handje van om iets te veel te staan kletsen terwijl er eigenlijk gezongen moest worden. Zo gezellig was het altijd:) We hebben op veel verschillende plekken opgetreden. Vaak in mooie kleine kerkjes, maar ook op bijzondere plekken zoals de Marwei en de Mesdagkliniek. Een hoogtepunt van mijn tijd bij Sjammasj was zeker het jubileumweekend wat werd georganiseerd ter ere van het 45-jarig bestaan van het koor. Een prachtig weekend op de camping in Appelscha met bonte avond en als kers op de taart een optreden voor de campinggasten. Daarnaast heb ik nog een aantal jaren in het koorbestuur gezeten.

In 2021 heb ik mijn lidmaatschap opgezegd omdat ik graag een andere muzikale uitdaging wilde aangaan. Sinds begin 2022 ben ik leadzangeres bij Gospelband Soon Return uit Wouterswoude. Ik ben blij en dankbaar dat ik me daar verder mag ontwikkelen als muzikant. De mooie herinneringen aan Sjammasj zal ik zeker bewaren!

 


Terug naar overzicht