Vandaag krijgen we een impressie van hoe Geert en Rian Westerhuis – Bennen terugkijken op hun Sjammasj tijd. Geert en Rian hebben er voor gekozen om het bijplaatsen van foto’s achterwege te laten.

Terugkijken dat is wat je doet bij een jubileum, bij die ontmoeting die mag plaatsvinden met dat koorlid van toen. Zou je hem of haar nog herkennen straks bij het jubileum of al eerder bij de start van het jubileumkoor over een week of zes !?

Gistermiddag, ik zat nog even achter huis in het zonnetje, fietste Martje Roerdink één van de alten en straks aanwezig bij ons jubileumkoor, voorbij. Haar herken ik nog altijd, maar wij wonen beide in Stiens. Zou ik alle tijdgenoten van eerder nog steeds bij naam kennen ? Dan komen ook andere gedachten boven. Je wordt misschien weemoedig. Juist die foto’s van toen…… Het was zo mooi, we waren jong en mochten samen zingen. Waar ook Henk de Vries vorige week schreef over de jonge mensen die elkaar vonden en op weg gingen in het leven dat voor hen lag. Toen wisten we niet wat er nog zou komen. We droomden van mooie dingen.
We zijn onze weg gegaan door het leven en nu, na vijftig jaar of zoveel korter, kijken we even terug op die weg en zien de afslagen die er genomen zijn. Wat was ik graag met jullie allemaal op die weg gebleven ! Wat zou het mooi geweest zijn als we elkaar hadden kunnen vasthouden daar bij ons gospelkoor.

Onzin natuurlijk ! Meer dan 400 mensen op het podium en dan evenzoveel microfoon kabels 😊

Vasthouden, in vreugde en harmonie met elkaar optrekken, het is ons ook in ons gezin niet gelukt. Het heeft alles te maken met genomen afslagen. Het troost te mogen weten dat in alle pijn en verdriet, God ons niet heeft verlaten.
Mijn eerder vriendinnetje bij Sjammasj schreef destijds, nadat onze verkering uitgeraakt was, die woorden in haar brief. “Je mag wel denken dat je alles bent verloren,” “maar je bent God niet kwijt, Anne !” Wat kernachtig en welk een bemoediging ging er uit van dit bewogen en lieve meisje, Corry Velda ! Ze is jong gestorven. Ik weet zeker dat God haar met liefde heeft ontvangen. Voor hen die ze achterliet kwam er verdriet en gemis.

Volgende week zal Oeds Wijnsma, pianist in het huidige Sjammasj in de spotlights staan !

Werd je nog niet gevraagd en vind je het leuk om jouw verhaal of foto’s met al die oud Sjammasj’ers te delen, mail dan naar Anne: annedijkstra58@gmail.com


Terug naar overzicht

Gospelkoor Sjammasj

​Anne vroeg ons om iets te schrijven voor het ontmoetingsplein op de site van Sjammasj. Als reactie op deze vraag hebben wij geprobeerd om de periode die wij op Sjammasj hebben gezeten, nog eens te overdenken.

Wij, Geert en Rian Westerhuis, zijn in 1991 lid geworden van Sjammasj. Iedere vrijdagavond hadden we repetitie in de Parkkerk. De dirigent was toen Guus Tomeij, later Zwaanette Dijkstra. Na afloop van de repetitie gingen we vaak met een aantal nog naar de Stee, een bruin café tegenover het station. We hebben ook een paar keer een ‘Sjammasj’ weekend gehad, we gingen dan met het koor naar een jeugdboerderij en deden leuke activiteiten.

De ds. van de Parkkerkgemeente was Jan van der Veen. Hij is later naar Surhuisterveen en daarna naar Sneek gegaan. In juli 1994 zijn wij getrouwd en Jan van der Veen heeft de trouwdienst toen geleid en ook Sjammasj heeft toen gezongen. De dienst was in de Huizumer dorpskerk, een mooie, kleine, sfeervolle kerk.

We hebben ook een aantal musicals gedaan waaronder The Light Brigade. We zijn hiervoor zelfs helemaal naar Heerde gereden. Daarnaast hebben we een project gedaan met ds. Ype Schaaf. Een zeer markante man. Wat ook mooi was van zingen in diensten, is het feit dat je in allerlei kerkgenootschappen diensten volgt.

In 1995 werd onze dochter geboren, we namen haar ook wel eens mee naar de repetitie in de Parkkerk. Ze stond in de kinderwagen in een aparte ruimte. In 1997 werd onze zoon geboren, Rian is toen gestopt met zingen. Geert ging nog wel door. Ik, Rian, weet nog dat ik die vrijdagavond thuis heel stil vond. De vrijdagavond was voor Sjammasj, dat zat in ons systeem. Geert is in 1998 gestopt.

Wij kijken met een goed gevoel terug op de periode dat wij op Sjammasj hebben gezeten, je trekt toch een periode van je leven met elkaar op.

 

Geert en Rian Westerhuis


Terug naar overzicht