Dirigent

Sjammasj staat onder de deskundige leiding van Piet Marinus.

Piet was in het dagelijks leven werkzaam als ontwikkelaar van producten bij Philips in Drachten. Sinds 2020 mag hij behalve genieten van muziek ook genieten van zijn pensioen. Hij ontving op zevenjarige leeftijd zijn eerste orgellessen. Deze lessen werden twee jaar later gewijzigd in pianolessen. Toen hij vijftien jaar was werd hij aangesteld als kerkorganist te Drachtster Compagnie waar hij nu nog steeds organist is.

In 2007 was Sjammasj druk op zoek naar een dirigent. Tijdens deze zoektocht kwamen we in contact met Piet Marinus. Piet durfde de uitdaging aan te gaan om Sjammasj tijdelijk onder zijn hoede te nemen zolang we nog op zoek waren naar een nieuwe vaste dirigent. In korte tijd heeft Piet het koor klaargestoomd om de geboekte optredens toch door te kunnen laten gaan zodat we de kerken die al een optreden hadden geboekt niet teleur hoefden te stellen.
De in eerste instantie tijdelijke samenwerking beviel van beide kanten zo goed dat we als koor en dirigent graag met elkaar verder wilden. Vanaf januari 2008 is Piet Marinus de vaste dirigent geworden van Sjammasj.

Tijdens de zomervakantie van 2009 gaf Piet aan dat hij wegens drukte helaas Sjammasj moest gaan verlaten.

Door een verhuizing van de toenmalige dirigent in de zomer van 2012 moest Sjammasj opnieuw op zoek naar een dirigent. Tijdens onze zoektocht kwamen we weer in contact met Piet Marinus. Vanaf september 2012 staat Piet weer als dirigent voor het koor.