Koor

Sjammasj is een enthousiast gospelkoor uit Leeuwarden met een eigen combo. Elke vrijdagavond repeteren we in de Kurioskerk te Leeuwarden van 20.00-22.00 uur. Het koor is opgericht in 1974. De naam Sjammasj komt van het Hebreeuwse woord voor dienaar (Sjammasj). Tevens is Sjammasj de voorste arm van de Chanoekia, de achtarmige Joodse Chanoeka-kandelaar. Met de Sjammasj worden de andere kaarsen van de kandelaar aangestoken.

Wij als Gospelkoor Sjammasj willen een dienaar zijn om ook bij anderen het licht te ontsteken. Wij doen dit door middel van het zingen van liederen in kerkdiensten, jeugddiensten en andere bijeenkomsten. We verlenen onze medewerking aan diensten, maar hebben daarnaast ook dienstvullende themadiensten/projecten. Sjammasj staat onder leiding van onze dirigent Piet Marinus. Ons repertoire bestaat voornamelijk uit Engelstalige gospelliederen (o.a. Oslo Gospel Choir) en enkele Nederlandstalige nummers. Tevens zijn wij bereid om op verzoek een lied in te studeren dat past bij de dienst, zodat wij samen met de gemeente dit lied kunnen zingen.

Het koor bestaat momenteel uit ongeveer 18 zingende leden, een pianist, een drummer, een gitarist, een basgitarist en een technicus. Heel graag zouden we het koor met nieuwe enthousiaste zingende leden willen uitbreiden. Alle stemmen zijn welkom. Ook nieuwe comboleden zijn welkom. Lijkt het je leuk om samen met een gezellige groep mensen samen te zingen of deze enthousiaste groep te begeleiden, dan zijn we op zoek naar jou. Kom gerust een keer langs op de vrijdagavond tijdens een repetitie om de sfeer te proeven en nader kennis te maken.