Vandaag ontmoeten we Sofie van Loon in het portal van de jubileumcommisie.Sofie is van een andere generatie dan de meesten van ons en toch is er gelijk met haar een geweldige klik. Het samen mogen zingen en die machtige boodschap mogen uitdragen geeft een bijzondere band.Voor mij is dit als een pareltje, dat er na vijftig jaar toch ook weer jonge mensen zijn die zich aansluiten bij een koor als het onze en er zichtbaar zoveel plezier aan beleven.Sofie verteld in haar bijdrage dat ze vanuit Burdaad ook naar Engwierum reisde en daar de Freedomsingers bezocht. Ook op deze wijze bestaan er banden en verbanden.Ben Brunt, een prettige persoon en de huidige dirigent van de Freedomsingers heeft ten tijde dat wij Guus Tomeij als dirigent hadden, ook gastlessen gegeven bij Sjammasj. Hij heeft in de tenorpartij ook ondersteuning gegeven bij uitvoeringen van ons.De Freedomsingers zijn net als Sjammasj in 1974 ontstaan. Ik heb thuis nog een lp van hen liggen en als ik mij niet vergis was Zwaanette Dijkstra, onze Zwaanette 😊, eerder ook dirigent van hen.Je treft in de bijdrage mooie foto’s van Sofie. Ik zag haar ook tussen de koorleden van de Freedomsingers staan en vind het toch maar knap dat ze in de korte tijd dat ze daar bij was, ook prominent is afgebeeld op de website van hen 😎Volgende week neemt Anita Jellema – van Alderwegen ons mee in haar leven in Texas. Zij is met haar man Emco, Nederland “ontvlucht”. Vanwege zijn werk bij koninklijke Luchtmacht hadden ze daarvoor er ook al lange tijd gewoond.

Werd je nog niet gevraagd en vind je het leuk om jouw verhaal of foto’s met al die oud Sjammasj’ers te delen, mail dan naar Anne: annedijkstra58@gmail.com


Terug naar overzicht

Hoi belangstellende! Misschien wel een toekomstige Sjammasjer, ex-Sjammasjer of nu een huidig koorlid!

Zingen is mijn passie:
Het is fijn om God groot te maken en je hobby, zingen in mijn geval, tot uiting te kunnen brengen in het koor.
Het warme en het enthousiasme van de koorleden, straalt ervan af en is ook één van de redenen dat ik mij opnieuw heb aangemeld voor het koor. Althans ik heb al een aantal keren mee kunnen oefenen voor het project ‘Out of the Box’. Stuk voor stuk mooie liederen, die ook goed mee te zingen zijn.
Het aanmeldformulier moet nog ingevuld worden, maar door mijn drukke leven is dit nog niet gebeurd.

Hoe ben ik bij het koor gekomen:
Iets voor de coronatijd was ik al even in beeld, maar toen ik de teksten van het project toen nl. ‘lopen op het water’ net een beetje in het hoofd had, werd iedereen door corona tot zwijgen gebracht helaas.
Tijdens corona verhuisden wij naar Burdaard, een mooi Fries dorpje, maar hierdoor raakte Sjammasj verder op de achtergrond.
In Engwierum heb ik een tijdje meegezongen met de Freedomsingers, ook een mooi (gospel) koor, duidelijk werd dus dat bij mij steeds de wil blijft om in koorverband te kunnen zingen.

Wie ik ben en wat mij bezighoudt:
In mijn dagelijks werkleven heb ik 12 jaar jongerenwerk gedaan, voor de Gemeente Leeuwarden, momenteel houd ik mij bezig met de werkzaamheden van assistent bewindvoerder, dit is een werkervaringsplek. Heb 3 lieve alweer grote kinderen, van 9, 12 en 17 jaar, waar ik heel trots op ben. Ik ben een alleenstaande moeder (na een 17 jarig huwelijk) die zeker haar mannetje wel staat, met ups en downs. Hierdoor is het soms moeilijk alle ballen, ook die van het koor, in de lucht te houden.
Maar ik heb het zeker weer naar mijn zin bij Sjammasj! En hoop dat ik steeds meer een plek zal kunnen innemen binnen het koor:)

Twijfel jij zelf om je aan te sluiten bij een koor, dan zou ik zeker een paar keer meedoen om te kijken of het wat voor je is!

 


Terug naar overzicht