Gisteren in de mailing aan leden en oud leden is opnieuw gevraagd om aanlevering van tekst en foto’s in een bijdrage voor het ontmoetingsplein.

Vandaag, in ander verband, was er hernieuwd contact met Welmoed van der Woude – Lijzenga. Zowel letterlijk als figuurlijk gesproken is zij een veelzijdig en kleurrijke vrouw. In de jubileumcommissie van 15 jaar geleden zorgde ze ook absoluut voor een vrolijke noot.
Maar de meer serieuze kant van Welmoed, die er ook altijd is geweest en die haar leven beheerste was er ook. Juist ter bemoediging van en hulp voor anderen is zij hiermee naar buiten getreden, niet voor het eerst nu. Kortgeleden is er een interview met haar gepubliceerd bij RTL 4. We mogen het hier integraal overnemen. Dankjewel Welmoed dat jij dit hier ongeveer veertig jaar na jouw Sjammasj tijd wilt delen.
Ook toen al had jij iets speciaals iets moois en daarbij ook die worsteling. Wij zagen alleen maar die fleurige Welmoed. Wat hebben we ook toen van en met jou mogen genieten ! Ik denk nogal in beelden. Dan komt weer die nachtelijke rit door de Fryske greiden mij voor ogen. De wereld lag onder een witte deken van sneeuw, op het smalle weggetje voor ons huppelde een konijntje en naast mij zat het leukste en mooiste meisje van Sjammasj. Mijn geluk kon niet op !
Maar helaas ik ontwaakte uit de droom 😎 Ik was immers onderweg om jou naar je toenmalige vriend te brengen die tot laat die avond op je zat te wachten omdat de generale repetitie van Sjammasj voor het concert de andere dag, nogal was uitgelopen !
Ik herinner me ook het moment tijdens een repetitie dat jij even van zij ging zitten en ik jou als toenmalig voorzitter bestraffend moest toespreken. Jij had een sigaretje opgestoken in de zaal van de Parkkerk waar de anderen nog druk aan het zingen waren. Dat was toen op zich genomen niet eens een heel groot probleem ! Maar ik, en vast ook andere zangers met mij, kon zo slecht tegen de rook. Wel houd ik oprecht van rokers ! Het is of moet ik zeggen, het was altijd extra gezellig bij die mensen.
Hopend dat je mij, met mijn betuttelende woorden van toen alsnog wilt vergeven en uitziend naar hernieuwde prachtige ontmoetingen met jou en al die andere Sjammasj-ers van eertijds kondig ik jou graag aan op ons ontmoetingsplein.
Welmoed Lijzenga met dit geweldige en openhartig intervieuw !

Werd je nog niet gevraagd en vind je het leuk om jouw verhaal of foto’s met al die oud Sjammasj’ers te delen, mail dan naar Anne: annedijkstra58@gmail.com


Terug naar overzicht

Nou, dan doe ik ook maar even een duit in het zakje:

Onlangs heb ik voor rtl4 een interview gegeven, is online gezet.

Ik wil bijgaand interview graag ook delen met jullie, Sjammasj-ers en oud Sjammasj-ers. Zijn jullie meteen op de hoogte.

Ik zie van harte uit naar mooie ontmoetingen straks in de Kurioskerk bij de reünie !

 https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5424600/angststoornis-zondaginterview-welmoed-angst

 


Terug naar overzicht